6 bin km kuralına yeni oyun! Bu yöntemle satıyorlar!

Bildiğiniz gibi galericiler, sıfır otomobilleri toplayıp, daha yüksek fiyatlardan nihai tüketiciye satıyordu. Böylece pek çok tüketici daha uygun fiyata direkt bayilerden alabileceği araçları daha yüksek meblağlar ödeyerek galerilerden almak durumunda kalıyordu.

Sonunda hükümet çareyi galeri esnaflarına 6 ay ve 6 bin km sınırlaması getirmekte buldu. Yani galeriler sıfır otomobil satın alsa bile bunları hemen satamayacak, en az 6 bin km’ye gelmesini bekleyecekti.

6 bin km kuralına yeni oyun! Bu yöntemle satıyorlar!

Ancak bunun da çeşitli yöntemler yoluyla delindiği ortaya çıktı. Buna göre bazı kişiler, anlaşmalı eksper firmaları yoluyla otomobilleri sanki 6 bin km’yi aşmış gibi gösteriyorlar. Bunu yapan eksper firmalarının sayısının hiç de az olmadığı gelen haberler arasında. Hatta kimileri oyunlarına noteri bile alet ediyor. Söylentilere göre bazı noterler, kuralı tam olarak uygulamıyor ve yalnızca sözlü beyan ile işleri hallediyor. Kimi galericiler ise eş dost vasıtasıyla sıfır olarak alınan otomobillerini satıyor.

Bilindiği üzere bireysel olarak herkesin yılda 3 otomobil alıp satma hakkı var. İşte galericiler, sıfır km otomobilleri tanıdıkların üzerine alıp daha sonra yine eş dostun bu hakkından yararlanarak satıyor. Kimileri 6 bin km kuralında km sınırının yükseltilmesini isterken, kimileri ise uygulamanın süresiz olması gerektiğini savunuyor. Peki sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time