Audi Araçlar, Çevredeki Kirli Havayı Temizleyecek

Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için çevre kirliliği önemli bir sorun ve bu sorunun çözülmesi için de pek çok firma ellerinden geldiğince bir alternatif oluşturmayı amaçlıyor. Bu firmalardan biri de Audi.

Otomotiv devinin yeni geliştirdiği sistemde aracın ızgarası aynı zamanda bir hava filtresi görevi görüyor ve aracın etrafındaki havanın da temizlenmesini sağlıyor. Audi, filtrelerin de belli bir kalite standardına sahip olması için tedarikçilerinden Mann+Hummel ile işbirliği yapıyor.

Test sonuçları umut verici

Firmanın aksesuar sistem geliştirme departmanının başındaki isim olan Fabian Groh, projenin test sonuçlarının başarılı olduğunu ifade ederken, gelecekte ise araçlarda bu tür sistemlerin bulunmasının zorunlu bile olabileceğini ifade ediyor. 

Ön ızgaraya yerleştirilen ızgara iki farklı şekilde çalışıyor. Bunlardan ilki araç çalışırken gerçekleşen filtreleme. Bu yöntemde araç ilerledikçe ızgaradan giren hava, filtreden geçerken süzülmüş oluyor. İkinci yöntemde ise araç şarj olurken filtreye bir fan yardımıyla çekilen hava süzülerek yeniden salınıyor. 

2020 yılından bu yana gerçekleştirilen testlerde Audi, 50 bin kilometre boyunca yeni sistemin otomobillerde herhangi bir soruna neden olmadığını ifade etti. Öte yandan hava temizleme özelliğinin de aktif olarak sadece araç şarj durumundayken aktif olduğu belirtildi. Araç dururken sistemin çalışmama nedeni ise elbette ki aracın bataryasının bitmesine engel olmak. Firmanın iddiasına göre filtre sistemi o kadar başarılı ki, aracın kendisini oluşturan madde miktarından daha çok havayı temizlemeyi başardı. 

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time