Donald Trump, Google’ı ikna etti: Truth Social artık Google Play’de de var

Donald Trump destekli sosyal ağ Truth Social, içerik denetleme politikalarıyla ilgili endişeler nedeniyle aylarca süren bir gecikmenin ardından Google Play Store’da yayın iznini almayı başardı. Axios’a göre iki taraf, Ağustos ayının sonundan bu yana uygulamanın onayı hakkında görüşme halindeydi.

Truth Social, Apple’ın App Store’unda Şubat ayında yayınlandı, ancak şimdiye kadar Android kullanıcıları hizmetin web sürümünü kullanmak veya uygulamayı manuel olarak yüklemek zorunda kaldı. Google’ın, fiziksel tehditler ve şiddeti teşvik eden içerik de dahil olmak üzere uygulamada içerik denetleme sorunlarını öne çıkarttığı zaten biliniyordu.

Google, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe sahip uygulamaların, şiddet içeren tehditler gibi kötüye kullanım amaçlı davranışları önlemeye yönelik politikalara ve bu kuralların uygulanmasına yönelik mekanizmalara sahip olmasını şart koşuyor. Truth Social’ın hizmeti, Ağustos ayında Android’de ilk kez başlatılmaya çalışıldığında bu standartları karşılayamamıştı. Ancak şirket görünüşe göre şimdi bu sorunu çözmüş durumda.

Bir Google sözcüsü yaptığı açıklamada, “Uygulamalar, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği etkili bir şekilde denetleme ve şiddeti kışkırtan gönderiler gibi sakıncalı yayınları kaldırma gereksinimi de dahil olmak üzere geliştirici yönergelerimize uymaları koşuluyla Google Play’de dağıtılabilir” dedi.

Truth Social, bu politika üzerinde fazladan incelemeye tabi tutulan tek uygulama değil. Google, geçen Ocak ayında Parler’ı uygulama mağazasından çıkardığında aynı koşulları öne sürmüştü. Uygulama ancak geçen ay mağazaya geri dönebilmişti.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time