El Salvador, Bitcoin’den %57 Zarara Uğradı!

Geçtiğimiz yıl yatırımcılara büyük kazançlar sağlayan kripto para piyasası, son aylarını fazlasıyla sarsıcı bir şekilde geçiriyor. Bu süreç piyasaya henüz yeni giren yatırımcıları fazlasıyla etkilerken, kripto paralar hakkında özellikle bir konu merak kaynağıydı: El Salvador, Bitcoin’e yaptığı yatırımlardan ne kadar zarara uğradı?

Eylül 2021’de Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador, ilk etapta kripto para biriminden kâr edinmeyi başarmıştı. Fakat bugüne on milyonlarca dolar yatırım yapan El Salvador, piyasanın düşmesiyle haliyle yatırımından zarar etti. Bu zarar, hiç de azımsanmayacak düzeydeydi.

El Salvador, Bitcoin’den ne kadar zarar etti?

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, ülkenin her Bitcoin alımında Twitter hesabından paylaşım yaptığından bu zararın takibi oldukça basitti. Öyle ki El Salvador’un Bitcoin portfolyosunu görebileceğiniz bir internet sitesi dahi oluşturulmuştu.

“Nayib Bukele Portfolyo Takibi” adlı internet sitesindeki verilere göre El Salvador, bugüne kadar yaptığı 375 milyon dolarlık yatırımından %57 oranda zarara uğradı. El Salvador’un elinde 2.381 adet Bitcoin bulunurken, bunlar için harcanan toplam para 107 milyon 155 bin dolar idi. Bu Bitcoin’lerin günümüzdeki değeri ise 45 milyon 585 bin dolara denk geliyor.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time