İki dev şirket yeni ortaklık projelerini duyurdu

Meta ve tabi ki CEO’su Mark Zuckerberg, son zamanlarda Metaverse ile yatıp Metaverse ile kalkıyorlar. Her ne kadar geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan bir görsel yüzünden Mark Zuckerberg’in karizması fena halde çizilmiş olsa da yine de ünlü CEO, bu konuda geri adım atmak istemiyor. İşte tam olarak da bu yüzden yani Metaverse evreni konusunda ne kadar ciddi olduğunu göstermek isteyen Zuckerberg, yanına teknoloji dünyasının en önemli şirketlerinden biri olan Microsoft’u aldı.

Meta ile Microsoft arasında kurulan bu ortaklığın pek çok sebebi bulunuyor. Öncelikle Metaverse denildiği zaman insanların zihinlerinde oyun ve eğlence odaklı bir evren beliriyor. Ancak Zuckerberg’e göre bu tanım Metaverse’ün sadece 10’da 1’i.

İki dev şirket yeni ortaklık projelerini duyurdu

İnsanların bu evrenin iş dünyasını takip etmek, toplantılar yapmak veya istenilen herhangi bir konuda sempozyumlara katılabilmek için de kullanabileceklerini göstermek isteyen Meta, tam da bu sebepten dolayı Microsoft ile yeni bir ortaklık tesis etti.

Yapılan açıklamaya göre iki dev şirket, Microsoft’un sahibi olduğu ve iş dünyasında hatırı sayılır bir oranda kullanılan Microsoft Teams uygulamasını Horizon World’e entegre edecek. Bu sayede artık toplantılar, Metaverse evreninde ve avatarlar vasıtasıyla gerçekleştirilebilecek. Üstelik Microsoft’un en önemli ürünlerinin başında gelen Office uygulamalarına da Horizon Worlds’den tam erişim sağlanabilecek. Tabi ikilinin ortaklık alanları bunlarla da sınırlı kalmayacak ve bir bakıma Meta artık Horizon Worlds’ü Microsoft ile birlikte inşa edecek.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time