iPhone kapandı açılmıyor: İşte yapılması gerekenler

Hiçbir sorun yokken iPhone’unuzun ekranı kapanabilir, dokunduğunuzda tepki vermeyebilir veya açılırken Apple logosunda kalabilir. Böyle durumlarda akla gelen ilk şey teknik servise başvurmak olsa da, “iPhone kapandı açılmıyor. Ne yapabilirim?” diyenlere ilaç gibi gelecek rehber hazırladık.

iPhone’unuz açılmadığında yapmanız gereken ilk şey bataryayı doldurmaktır. Siz farkında olmadan telefonun şarjı bitmiş olabilir. Bu gibi durumlarda iPhone’u açamazsınız hatta cihaz yaşam belirtisi bile göstermez. Bu nedenle orijinal kablosuyla şarja takın ve en az 1 saat bekledikten sonra yeniden açmayı deneyin.

iPhone kapandı, açılmıyor: Çözüm önerileri

1) Yeniden başlatmaya zorlayın

Kapanan iPhone’u açma konusunda en etkili yöntemlerden biri, yeniden başlatmaya zorlamaktır. Ekran siyahsa, donduysa ve herhangi bir tepki vermiyorsa bu yöntem işe yarayacaktır.

iPhone SE (2. nesil) dahil olmak üzere iPhone 8 veya sonraki model kullanıyorsanız:

  1. Sesi aç düğmesine kısaca basın.
  2. Sesi kıs düğmesine kısaca basın.
  3. Apple logosunu görene kadar yan düğmeyi basılı tutun.

iPhone 7 veya iPhone 7 Plus kullanıyorsanız:

  1. Apple logosunu görene kadar hem yan düğmeyi hem de sesi kıs düğmesini basılı tutun.

iPhone SE (1. nesil) dahil olmak üzere iPhone 6s ve önceki model kullanıyorsanız:

  1. Apple logosunu görene kadar hem Ana Ekran düğmesini hem de yan düğmeyi veya üst düğmeyi basılı tutun.

Çoğu durumda yeniden başlatmaya zorlamak, “iPhone kapandı açılmıyor” sorununu çözer. Apple da aynı durumdan muzdarip olanlara bu yöntemi tavsiye ediyor. Ancak hala telefonunuz açılmıyorsa, bu sefer sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Sıfırladığınızda ne yazık ki cihazda depoladığınız fotoğraf, video ve benzeri veriler silinecektir.

2) Kurtarma Modu ile iPhone’u sıfırlayın

iPhone’u sıfırlamak için bir bilgisayar ve Lightning kablosu gerekiyor. Windows PC kullanıyorsanız Microsoft Store’dan veya Apple’ın sitesinden iTunes uygulamasını indirmelisiniz. Mac kullanıyorsanız sadece Finder’ı açmanız yeterli.

  1. Kablonun bir ucunu bilgisayarın USB girişine, diğer ucunu da telefona takın ve kullandığınız iPhone’un modeline göre kurtarma moduna alın:
    • iPhone 8 veya sonraki modeller, iPhone SE (2. nesil) dahil: Sesi aç düğmesine kısaca basın. Sesi kıs düğmesine kısaca basın. Ardından, kurtarma modu ekranını görene kadar yan düğmeyi basılı tutun.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPod touch (7. nesil): Üst (veya yan) düğmeyle sesi kıs düğmesini aynı anda basılı tutun. Kurtarma modu ekranını görene kadar her iki düğmeyi basılı tutmaya devam edin.
    • iPhone 6s veya önceki modeller, iPhone SE (1. nesil) ve iPod touch (6. nesil) veya önceki modeller: Ana Ekran düğmesini ve üst (ya da yan) düğmeyi aynı anda basılı tutun. Kurtarma modu ekranını görene kadar her iki düğmeyi basılı tutmaya devam edin.

iTunes’ta bu ekran açıldığında “Geri Yükle” butonuna basın.
  1. Bilgisayar telefonunuzu algıladığında iTunes’ta “iPhone’un güncellenmesini veya geri yüklenmesini gerektiren bir sorun var” mesajı göreceksiniz. Bu aşamada “Geri Yükle” butonuna tıklayarak iTunes’un en son iOS sürümünü indirmesini sağlayın.
  2. Telefonun yazılımı bilgisayarınız tarafından indirilirken bekleyin. İndirme işlemi 15 dakikadan fazla sürerse ve iPhone kurtarma modu ekranından çıkarsa indirme işlemi bitene kadar bekleyin. Bittikten sonra yeniden kurtarma moduna almanız gerekiyor.

Siz hiçbir şey yapmadan iTunes, iPhone’un yazılımını geri yükleyecektir. İşlem tamamlanıp iPhone’unuz açıldıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu adımlar “iPhone kapandı, açılmıyor” sorununu büyük ihtimalle çözecektir.

Hala sorun devam ediyorsa Apple Destek ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Apple’dan destek almak için 0216 282 15 11 numaralı müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Duruma göre telefonu bulunduğunuz yerdeki Apple Yetkili Servis Sağlayıcısına göndermeniz veya Apple Store’a götürmeniz gerekebilir.

iPhone kapandı sorunu nasıl çözülür? için anlattığımız adımlar işinize yaradı mı? Görüşlerinizi yorumlarda veya SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time