MediaTek Dimensity 1080 resmen tanıtıldı

Mobil işlemci dünyası iki büyük ismin hegemonyası altında. Bir taraftan amiral gemisi modellerdeki tartışmasız üstünlüğüyle herkesin ismini bildiği Qualcomm varken, diğer tarafta ise orta ve alt segment akıllı telefonların en çok tercih edilen markası MediaTek bulunuyor. İşte iki şirket arasındaki rekabet son yıllarda iyiden iyiye kızışırken, bu yarıştaki son hamle MediaTek’den geldi.

Ünlü mobil yonga seti üreticisi, bugün takipçileri için Dimensity 1080 yonga setini tanıttı. Orta segment akıllı telefon modelleri düşünülerek tasarlanan bu yonga setinin özelliklerine göz attığımızda, ilk fark ettiğimiz şey Full HD+ ekran çözünürlüğünü ve 120Hz ekran yenileme hızını desteklemesi oluyor.

MediaTek Dimensity 1080 resmen tanıtıldı

Son zamanlarda çıkan akıllı telefonlar göz önüne alındığında, her iki özellikte zaten sıklıkla karşımıza çıkıyordu. Ancak anlaşılan Dimensity 1080’in resmiyet kazanmasıyla birlikte bu iki özelliği daha fazla duymaya başlayacağız.

Yonga setinin diğer özelliklerine bakacak olursak, bu işlemci kümesine sahip olan akıllı telefonların 200MP’e kadar kamera desteğinde bulunabilecekleri anlaşılıyor. Kameraya yönelik bir diğer önemli özellik ise, aynı anda desteklenen sensör sayısı. Buna göre Dimensity 1080 yonga setine sahip akıllı telefonlar 4’e kadar kamera desteği sunabilecek. 5G desteği ile pazara sunulacak olan bu yonga setinin kesin çıkış tarihi hakkında şimdilik net bir bilgi verilmese de, MediaTek tarafından yapılan açıklamalarda, Dimensity 1080 yonga setine sahip ilk telefonları yıl sonuna doğru görmeye başlayacağımız anlaşılıyor.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time