Toyota ABD’nin elektrikli dayatmasına karşı çıkıyor!

Toyota‘nın EV’lere geçiş konusunda otomotiv endüstrisinin geri kalanının gerisinde kaldığı bir sır değil.

EV’lerin ve olumlu özelliklerinin büyük hayranları olsak da otomotiv endüstrisinin karşılaştığı zorluklarda bulunuyor. EV şarjlarıyla ilgili son bir yıllık güncelle altyapının yaygın olarak benimsenmesinin önündeki en önemli sorun olmaya devam ediyor. Toyota’nın CEO’su da bu konuda aynı fikirde.

Yakın tarihli bir basın toplantısında Akio Toyoda, ana engeller olarak elektrik şebekesi üzerindeki etkilerden ve yeterli şarj altyapısının eksikliğinden bahsetti.

Toyoda, Kaliforniya Eyaleti tarafından kabul edilen son yasaya yanıt da verdi. New York Eyaleti de kısa süre önce aynı stratejileri benimseyeceğini duyurmuş ve federal düzeyde Başkan Biden, 2030 yılına kadar %50 EV satışları için baskı yapmıştı.

Toyoda, Reuters ile yaptığı bir yuvarlak masa röportajında, “Gerçekçi olarak konuşursak, [bu hedeflere] gerçekten ulaşmak oldukça zor görünüyor. Fakat hepimizin şimdiye kadar sürmesi gereken tam otonom arabalar gibi, BEV’lerin ana akım haline gelmesi medyanın inanmamızı istediğinden daha uzun sürecek.” dedi

Toyoda, 2009’dan beri dünyanın en büyük otomotiv üreticisine liderlik ediyor, bu yüzden CEO’nun yaptığı tartışmalı açıklamalara hak verebiliriz.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time