Trendyol, Sürdürülebilir Etki Planı’nı Açıkladı

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformları arasında yer alan Trendyol, geleceğe yönelik planlarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. “Sürdürülebilir Etki Planı” isimli bir rapor yayınlayan şirket, Dünya’nın korunabilmesi ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir gelecek sunulabilmesi için neler yapacağını tek tek anlattı.

Gezegenimizin her gün biraz daha yaşanamaz bir hal almaya başladığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Karbon salınımının giderek artması, su kaynaklarının kirlenmesi derken ‘geleceğimiz için’ bir şeyler yapılması gerektiği aşikar ve Trendyol da bu noktada elinden geleni yapacak gibi görünüyor. Zira şirketin açıklamasına göre 2050 yılına geldiğimizde, Trendyol’un her alanda karbon nötr olmasının hedeflendiğini görüyoruz.

Türkiye’deki e-ticaret sektörü için ilk ve en kapsamlı ‘çevrecilik’ planı

Trendyol’un “Sürdürülebilir Etki Planı”, Türkiye’deki e-ticaret ekosistemi için bir ilk niteliğinde. Amaçlarına ulaşabilmek ve daha yaşanabilir bir Dünya bırakmak için tüm detayları düşünen şirket, ambalaj yönetiminden toplumsal yatırımlara kadar her şeyi 2.000’den fazla paydaşı ile konuşmuş durumda. Tüm bu yapılan görüşmelerin en son hali de Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları raporundan yararlanılarak oluşturuldu. Peki Trendyol’un “Ana başlıklar “Dünya” ve “İnsan”” dediği planlarında neler var?

Lojistik operasyon merkezleri, 2025 sonunda sıfır atık sertifikalı olacak

Şirket tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda; Trendyol’un kaybedecek zamanı olmadığını görüyoruz. Zira şirket, çalışmalara doğrudan ambalaj kategorisinden başlayacak. Bu bağlamda; 2023 yılı sonuna kadar geri dönüştürülebilir ambalaj oranı yüzde 70’e kadar çıkacak. 2025 yılı sonunda ise Trendyol’un tüm tüm lojistik operasyon tesisleri, sıfır atık sertifikalı olacak. 

Trendyol’un ürünleri sürdürülebilir olacak

Trendyol’un sürdürülebilirlikle ilgili planları yalnızca ambalaj kategorisinden ibaret değil. Şirket, satışını yaptığı ürünleri de irdeleyecek. Bu bağlamda; 2030 yılına geldiğimizde Trendyol’un kendine ait ürünlerinin yüzde 20’si, yüzde 100 sürdürülebilir malzemelerden imal edilmiş olacak. Ayrıca bu ürünlerin imal edilmesini sağlayan tedarikçiler de bu sürecin içerisinde yer alacak. Trendyol, tedarikçilerinin tamamının çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) kriterlerine uygun olmasını istiyor.

Trendyol, 2040 yılında karbon nötr olacak!

Trendyol tarafından yapılan açıklamalarda, şirketin karbon nötr planları için ilk hedefinin 2040 yılı olduğu belirtiliyor. Buna göre 2040’a geldiğimizde, Trendyol bir marka olarak karbon nötr girişimlerini tamamlamış olacak. 2050 yılında ise Trendyol’un tüm değer zincirleri de sürece dahil edilmiş olacak. Böylece 2050 yılında, Trendyol ve tüm partnerleri sıfır karbon dönemini başlatmış olacaklar.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time