Xbox Game Pass, Konsollarda 2.9 Milyar Dolar Kazandırdı

Microsoft, Xbox Game Pass sayesinde yalnızca konsollarda ne kadar gelir elde edildiğini açıkladı. Açıklamada, Xbox Game Pass adlı oyun hizmetinin 2021 yılının tamamında 2.9 milyar dolar gelire sağladığı belirtiliyor.

Tweaktown’un haberine göre, Brezilya Ekonomik Savunma İdari Konseyi (CADE) tarafından Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasıyla ilgili uzun bir rapor, bilgileri açıklayan küçük bir tablo içeriyor.  Bu arada CADE raporunda gerçek kârın açıklanmadığını ve gelir rakamının PC Game Pass’i içermediğini belirtmekte fayda var.

Ortaya çıkan rakamlara bakıldığında Xbox Game Pass‘ın Microsoft’un toplam yıllık Xbox gelirlerinin kabaca yüzde 18’ini (16.28 milyar dolar) ve dönem için oyun ve hizmet gelirlerinin yaklaşık yüzde 30’unu (12.581 milyar dolar) oluşturduğu anlamına geliyor. Tablo ayrıca Nintendo Switch Online’ın geçen yıl 932 milyon dolar gelir elde ettiğini, EA Play’in ise 356 milyon dolar kazandırdığını ortaya koydu. Sony’nin oyun abonelik hizmetleri içinse herhangi bir rakam verilmiş değil.

CADE ayrıca, Call of Duty serisinin gelecekte Xbox’a özel hale gelmesi durumunda Sony’nin de Nintendo gibi rekabeti sürdürebilecek araçlara sahip olması gerektiğini belirtiyor.

“Activision Blizzard gibi bir yayıncının satın alınmasıyla ve şirket içeriğinin Xbox’a özel hale gelme (teorik) riski göz önüne alındığında, işlemin nihai olarak sonuçlanmasının Microsoft’a konsol sektöründe önemli bir rekabet avantajı sağlaması muhtemeldir” deniliyor. Yine de CADE, böyle bir avantajın mevcut rakipler için bu pazarı kapatma riskini temsil ettiğini görmüyor.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time