Elon Musk’ın Twitter’ı, Musk’a karşı açılan davanın borçları nedeniyle yine davalık oldu

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma teklifini geri çektiği günlerde sosyal medya devine hukuksal destek veren bir danışmanlık firması, yaptığı iş için hiçbir zaman ödeme alamadığını söyleyerek şirkete dava açtı.

Charles River Associates (CRA), Twitter tarafından Ağustos 2022’de, Twitter’ın 44 milyar dolarlık birleşme anlaşmasını tamamlamayı reddetmesi nedeniyle Musk’a dava açmasından kısa bir süre sonra göreve başladığını söylüyor. Musk, muhtemelen kaybedeceği netleştikten sonra nihayet Ekim sonunda satın alma işlemini tamamlamıştı. CRA, Twitter’dan faiz, masraflar ve yasal ücretler nedeniyle alacağı olan tam tutarı ve iki veya üç kat zararı talep ediyor.

Yeni dava, Musk’ın davayla mücadele etmek yerine isteksizce Twitter’ı satın almasını tamamladıktan sonra CRA’nın yaptığı iş için ödeme alma girişimlerini anlatıyor. CRA, Musk’ın satın alımından sonraki ay içinde ödenmemiş faturalarla ilgili gönderdiği bir dizi mesaja yanıt alamadığını söylüyor.

CRA’nın davası, artık Musk’a ait olan Twitter’a açılmış birçok tazminat davasından sadece biri. Yazılım satıcısı Imply Data daha önce Twitter’ın 1.092.000 dolarlık bir faturayı ödeyemediğini iddia etmişti. Ek sözleşme ihlali davaları, Twitter’ın San Francisco ofis kulesinin 136.000 dolarlık kirasını ve özel jet hizmetleri için 197.725 dolar borcunu ödemediğini de iddia ediyor.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time